www.atlare.com lg70Атларе или Атлари

 

Атларе или Атлари?

Село Атларе - това е нашето село, селото на нашите пра- прабаби и пра- прадядовци и на всички преди тях.

Тук въпроса все още е спорен, дали селото се е наричало Атларе или Атлари? И двете имена се срещат в различни книги и това все още подлежи на проверка и доуточняване.

Ако някой може да помогне със сигурни факти, нека да ми пише!

Според исторически факти и книги, със сигурност обаче селото е съществувало с името си Атларе през 19 век до преименувано му с Указ N-462 от 1906 г. от Атларе в Жребчево, отразено в "Държавен вестник" от 21. 12. 1906 г.

 

Атларе

В раздел Атларе ще откриете общи сведения от и преди създаването на селото, геогрфско положение, климат и други. Тук ще намерите и Легендите, предадени от нашите баби и дядовци за село Атларе и неговите имена.

В тази част на сайта по-късно ще бъдат публикувани и някои исторически факти, до които сме успели да се доберем за село Атларе.

 

Жребчево

В раздела Жребчево ще бъде представена Историята на село Жребчево, която е по-нова част от живота на бившето село. Но в предвид на това, че са минали повече от 50 години от изселването на село Жребчево и архивите отдавна не са на едно място, ще бъде трудна задача за реализиране.

Все пак има написана, макар и кратка История на бившето село Жребчево от Иван Данев Кузманов и тя ще послужи като база на този сайт.

 

В сайта на Атларе - Жребчево - Живата История на едно потопено село ще ви представим най-вече живота на село Жребчево, базиран на реални исторически факти, документи, снимки и истории, разказани от самите наследници и потомци на село Жребчево.

~ Мими

 

Издирваме потомци на село Жребчево

Издирваме потомци на бившето село Жребчево, така че ще сме Ви благодарни, ако направите сайта ни достояние на повече хора!

Ако сте жители или потомци на бившето село Атларе - Жребчево, молим да се присъедините към нас в групата ни във Фейсбук:

Атларе - Жребчево

или Пишете ни Тук!

*******

 

Сайта има Запазени Авторски Права над снимките и цялата информацията в него!

Имате право да споделяте с линк, но не модифицирайте съдържанието на сайта и не ползвайте за комерсиални цели!


"Атларе - Жребчево - Живата История на едно потопено село"